Follow us on facebook Watch our video

City Guide

Όπου και αν μείνετε η Θεσσαλονίκης προσφέρει αμέτρητες επιλογές για ψυχαγωγία, πολιτισμό, φαγητό, καφέ, εξερεύνηση ή απλά χαλάρωση. Ακολουθήστε το σύντομο αυτό οδηγό…και καλά να περάσετε!

Πολιτισμός

Πολιτισμός

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις, να αναβιώσεις, να δεις από κοντά τα κεφάλαια της μακραίωνης ιστορίας της Θεσσαλονίκης, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς: Λευκό Πύργο, Κάστρα-Άνω Πόλη, Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Δημοτική Πινακοθήκη, Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κρατικό Σύγχρονης Τέχνης.

Φαγητό

Φαγητό

Αν φημίζεται για κάτι αυτή η πόλη είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, τα εστιατόρια, τα κουτουκάκια και τα ουζερί. Με λίγα λόγια, αν θέλεις καλό φαγητό, τα must είναι: Ούζου Μέλαθλον, Μπιτ Παζάρ, Αγιολί, Χαμόδρακας, Ελιά-Λεμόνι, Ζύθος, Μυροβόλος Σμύρνη και για κάτι στα γρήγορα Ντερλικατέσσεν.

Γλυκά

Γλυκά

Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθείς στη Θεσσαλονίκη και να μη δοκιμάσεις τις γλυκές αλχημείες της! Γνωστά και μη εξαιρετέα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα τα γλυκά εδέσματα της από: Ζαχαροπλαστεία Ελενίδη, Plaisir, Χατζηφωτίου, Αγαπητός και φυσικά Τερκενλής για το καλύτερο τσουρέκι ever.

Καφέ

Καφέ

Στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε τι πάει να πει χαλλλλλλαρά για καφέ στην παραλία – και όχι μόνο! Αν ψάχνεις χώρους για να απολαύσεις τον καφέ σου, όποια ώρα της ημέρας θέλεις, τότε ακολούθησε: Ολύμπιον, Ernest, Apallou, Local, Garcon, Αχίλλειον, Zucca και ο πάντα διαχρονικός Θερμαϊκός.

Night life

Night life

Εδώ κι αν θα βρεις «την άμμο της θαλάσσης». Η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης, είναι κάτι το ανεπανάληπτο και μόνο κάποιος, που την έχει ζήσει σε όλη της την αίγλη μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει. Θα πας οπωσδήποτε: Bedroom, Dogs, Markiz, Les Zazous, Shark, Ρέμβη και πολύ after hours στο Stay Bar.

Shopping

Shopping

Η κοκεταρία είναι η λέξη-κλειδί για την όμορφη «νύφη του Βορρά». Όπου κι αν ρίξεις το βλέμμα σου, θα δεις όμορφους, καλοντυμένους ανθρώπους, να σουλατσάρουν κρατώντας σακούλες με ψώνια ή χαζεύοντας βιτρίνες. Αν θέλεις να τα βρεις όλα τότε μια βόλτα στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως είναι αυτό που ψάχνεις. Κι αν πάλι, θέλεις να πας μόνο σε ένα μέρος, αλλά να τα έχεις όλα στα πόδια σου, τότε το shopping mall Mediterranean Cosmos είναι ο προορισμός σου.

Contact

  • Vag Comment
  • Ανδριανοπούλου Σοφία
  • Στ.Δραγουμάνου 10
  • Τ.Κ 54629
  • Θεσσαλονίκη
  • Tel: +30 2310 330 500